S/Y Madame

Jeanneau Sun Odyssey 36i

Begynnelsen

Vi har i alle år hatt motorbåt, men i den senere tid har vi begynt å lure på om ikke seilbåt hadde vært tingen for oss. Finn.no ble i en periode hyppig besøkt, men etter hvert fant vi ut at det riktige for oss var en ny båt. For å gjøre en lang historie kort, så dro vi på "Sjøen for alle" på Lillestrøm i mars nå i år (2008). Vi hadde bestemt oss for å gjøre handelen på båtmessen, og vi hadde jo gjort oss opp en formening om hva vi sannsynligvis kom til å kjøpe. Men etter å ha tusla rundt blant alle de flotte båtene som sto utstilt der, falt vi for en Jeanneau Sun Odyssey 36i. Kontrakt ble inngått med Heitmann Marine, og leveringsdato ble satt til slutten av juni.

Nyfrelste seilere

Selv om vi har vært vant med å ferdes mye på havet, kan vi ikke akkurat skryte på oss at vi kan å seile. Alle de båtene vi har hatt har jo vært motorbåter, men vi innser jo nå at vi har vært skapseilere.

Det første vi gjorde etter å ha bestil båten var å melde oss inn i Molde Seilforening. Der ble vi tatt i mot med åpne armer, og vi ble egentlig overrasket over hvor inkluderende de erfarne medlemmene er. Vårt første møte med et nytt miljø var utelukkende positivt.

Bekjente av oss (Kikken) tok oss med som mannskap på onsdagsregatta hver onsdag, og gradvis fikk vi et innblikk i hvordan vi skulle få båten til å gå for seil. Jeg har jo liksom trøstet meg med at jeg alltids skulle få båten til å gå forover... det er jo tross alt motor på den

Tiden som mannskap på annen båt har vært gull verdt, og vi er takknemmelig for å ha fått være mannskap på den beste båten i Molde. Til å begynne med var vår hovedoppgave å forsøke å ikke være i veien... men man lærer jo etter hvert. Jeg må innrømme at regatta har gitt mersmak, og med tid og stunder kan det jo hende at vi velger å prøve vår egen båt på onsdagene

Utstyr

Tiden fra kontrakten ble skrevet har gått med til planlegging av hjemseilingen, samt innkjøp av utstyr. Det er jo en del utstyr som må skaffes før man kan legge ut på en tur som dette. Noe utstyr leveres med båten, noe utstyr har vi kjøpt i Norge og noe utstyr ble bestilt fra utlandet. Jeg fant fort ut at det var penger å spare om man bruker litt tid på å se seg om på nettet etter utstyr. Noe utstyr måtte dessverre vike for en skrantende konto, så det får vi ta etter hvert. Sikkerhetsutstyr har hatt høyest prioritet, men noe komfortutstyr har vi da kostet på oss.

Forberedelser

Det var mange valgmuligheter med tanke på hvor båten kunne leveres. Vi valgte å få denne levert i Dunkerque, da dette virket mest hensiktsmessig for oss med tanke på fraktkostnader, hjemmehavn, og den tiden vi har til rådighet for å få fraktet båten hjem.

Vi har brukt mye tid på å forberede denne turen. Seiling skulle læres og utstyr skulle handles. Å sørge for at vi har det nødvendige utstyret har vært en møysommelig prosess. Det er jo mye som er kjekt å ha, men for ikke å ruinere oss økonomisk har vi vært nødt til å prioritere.

Rutevalg og etapper har også tatt mye tid, og mange erfarne sjømenn er blitt spurt til råds. Nå føler vi oss komfortabel med at den ruten vi har lagt opp til er et fornuftig valg.

Sjøkart for hele turen er kjøpt inn og studert. Vi har valgt å ha vanlige papirkart i tillegg til elektroniske (C-map) kart. Jeg må innrømme at jeg er av den typen som føler meg helt handikappet uten papirkart.

Rute

Vi har valgt å gå fra Dunkerque i Frankrike til Den Helder i Nederland uten stopp. Denne strekningen har vi estimert til 1,5 døgn. I Den Helder planlegger vi å ta oss en god natt`s søvn før vi legger avgårde med kurs for Stavanger. Strekningen fra Den Helder til Stavager har vi estimert til en varighet på 3,5 døgn. Fra Stavanger til Molde legger vi opp til dagsetapper hvor vi tar nettene i havn. Regner med at vi bruker 4 - 5 dager på denne strekningen. Totalt er det ca. 850 - 900 nm fra Dunkerque til Molde.

Forsinkelser

I dag fikk jeg beskjed om at båten er litt forsinket. Båten er riktignok på vei, men ved en feiltagelse ble den først sendt i retning St. Malo. Ingen stor skade er skjedd for jeg er blitt lovet at båten skal være ferdig rigget og klargjort i løpet av fredag ettermiddag. Den opprinnelige planen var at vi skulle gå over båten på torsdag, proviantere og montere utstyr på fredag, og avgang fra Dunkerque tidlig lørdag morgen. Nå blir det litt tettere program på fredag, men planen er fremdeles avgang fra Dunkerque tidlig lørdag morgen.

Klar for avreise?

Da var siste kveld før avreise kommet, og alle begynner så smått å få reisefeber. Mannskapet ble samlet til kreativ brainstorming, og nå er de fleste løse tråder samlet. Kokken presenterte standarden på menyen for turen, og alle var enig om at dette gikk det an å leve på. I morgen tidlig går ferden til Frankrike. Flyet går kl. 06:50 og da er jeg spent på hvordan det går i sikkerhetskontrollen på flyplassen. All håndbagasje er toppet med all slags elektronikk, så dette skal bli interessant 

Kokken og matrosen

Kaftæn

Reise fra Molde til Dunkerque

Dagen i dag startet utrolig tidlig. Den av oss som fikk mest søvn, havnet på nesten 3 timer. Flyet fra Molde gikk kl. 06:50 og vi landet på Charles de Gaulle kl. 13:15. I mellomtiden hadde vi ca. 3 timer på Gardemoen til litt shopping. På Charles de Gaulle fikk vi 7 av våre 8 kolli med en gang. Vårt 8de kolli som inneholdt alle papirkart samt flaggstang, var og ble borte. Etter mye kommunikasjon med baggasjeservice fant vi ut at kartene var fraktet opp på en egen tralle. Vi kan ikke beskrive gledesfølelsen vi følte da kartene kom til rette :-) På Charles de Gaulle plukket vi opp vår Toyota Avensis og la i veg i retning Dunkerque. Fra CDG til Dunkerque brukte vi 5 timer, men dette kunne ha vært kuttet ned med minst 1 time dersom vi ikke hadde blitt låst i trafikken ved Lille. Da vi kom til Dunkerque fikk vi litt problemer med å skaffe oss hotellrom da hele byen var fullbooket. Men til slutt fikk vi hvert vårt rom på Ibis Hotel. Nå skal det riktignok sies at vi fikk spørsmål om det var greit med en liten seng på hvert rom.. Kokken lurte på om det var plass til hele han, og da dro resepsjonisten på smilebåndet og fortalte at det var jo med tanke på eventuelt flere siden vi reiste på guttetur :-) Hotellet ligger i meget kort avstand til Bleau Marine som skal rigge båten vår. I morgen drar vi dit ned for å betale alt utstyret vi har bestilt.

Litt av bagasjen

Kokken tester utstyret

Endelig er all bagasjen samlet

Havnen i Dunkerque

 

1ste dagen i Dunkerque

Dagen startet med en liten pariserloff til frokost. Deretter gikk turen ned til Bleu Marine for å handle litt utstyr, samt å sjekke hvordan det lå an med båten. Til vår store overraskelse fikk vi beskjd om at båten var klar til inspeksjon kl 17:00. Utstyrsbutikken var stengt mellom 12 og 14 pga. fransk siesta. Vi benyttet tiden til å tur ned til stranden, samt å få oss litt lunch. I typisk fransk ånd var menyen kun på fransk. Nå skal det også sies at ingen av servitørene snakket engelsk. Alle var spent på hva vi egentlig hadde bestilt, men maten smakte og det er jo det viktigste. Så gikk turen tilbake til Bleu Marine for utstyrsshopping og betaling av forhåndsbestilte varer. Vi fikk også tid til forfriskninger på yachtklubben før vi fikk se nærmere på båten. Ombord stod det en velkomstgave fra Heitmann Marine: 1 flaske hvitvin, 1 flaske rødvin og 1 flaske champagne. Denne tror jeg vi sparer til den rette madammen kommer ombord. Resten av kvelden gikk med til orientering ombord.

Det må da være mulig å komme seg hjem med denne……

Ke du trur?

Ta her bli fole bra…!

 

Klargjøring & proviantering

I dag var vi nede ved båten kl. 8. Da kom en montør for å og monterte VHF'en vår. Kl. 9 kom en representant fra Jeanneau for å gå gjennom båten sammen med oss. Alle småting som ikke var som de skulle ble notert, og dette vil vi ta opp når vi kommer til Norge. Etter gjennomgangen begynte vi å montere medbragt utstyr. Utrolig hvor lang tid slike ting tar... I 12 tiden dro vi til Carrefour som er en kjempestor butikk hvor de har det meste. 2 handlevogner ble fylt opp før vi kom oss ut derfra. Utrolig hvor mye god ost de har i Frankrike   Kokken synes dette passer fint i menyen. Etter å ha bært ombord alle varene fortsatte vi med monering av utstyr. Kl. 16 gikk vi for å fylle diesel, og det var utrolig rart å føre skuta for første gang. Kartplotteren var ferdig montert kl. 9 på kvelden, og da gikk vi for å ta "lunch"! Dunkerque var full av folk og røre i dag. Det var visstnok en slags festival i forbindelse med en regatta i byen. Skulle nesten ønske vi hadde litt mer tid til å se på livet. Men skulle vi holde tidsskjemaet var det bare å tusle seg ombord i Madame'n igjen. Der fortsatte vi med montering av utstyr, og feilsøking på gassystemet. Kokken oppdaget før vi gikk til middag at komfyren ikke virket som den skulle. Bekymret for sitt renome som gourmetkokk gikk han grundig til verks i feisøking av systemet. Sammen med matrosen fant de ut at første delen av gasslangen var full av fransk Locktite. Da de fikk fjernet dette fungerte alt som det skulle, og da var klokken 01:40.... Jeg tor dette var det eneste som ikke ble testet da representanten fra Jeanneau var her (Tabbe). Matrosen tok turen i riggen, og i følge den kjente inspektøren såg det greitt ut der oppe. Da dette var klart gjenstod det bare å rydde lugaren for et par tonn med klær, utstyr o.l. I skrivende stund er kl 03:00 og vi planlegger avgang kl. 07:00 i morgen 

Nå skal osten på kjøling…

1ste turen. Se hvor fin Madame’n er i sjøen 

Det gikk jo bra jo…! Er da litt stolt over at det gikk så greitt.

Inspeksjon av riggen

Det skal da være gass her en plass….. Er det noen som har en lighter?  

 

Dunkerque - Den Helder

Vi gikk fra Dunkerque kl. 08:45 som var drøyt 1 time etter planlagt avgang. Alle tanker var fulle, og for sikkerhets skyld hadde vi med oss to 20 liters kanner med diesel i tillegg til det vi hadde på tanken. Før vi gikk ut av havnen snakket vi med Harbour Master for å klarere avgang. Etter en times gange heiste vi seilene og stoppet motoren. Vindretningen var SSW, og det var utrolig deilig å gå bare for seil med vinden rett bakfra. Utover dagen økte vinden på og vi hadde opp i 33 knops vind i kastene. Seilføringen ble redusert til bare storseil med 2 rev, og dette gikk vi med til morgenen etter. Farten lå mye på 7-8 knop, og vi var oppe i 9,5 knop når vi surfet på bølgene. Etter hvert som tiden gikk ble vi mer vant til båten og oppførselen. Kl. 23:15 passerte vi Europort. Her er det utrolig mye skipstrafikk, og vi hadde grudd oss litt til dette. Før vi krysset ” Precaution area” måtte vi kontakte Maasmund (kontrolltårnet for havnen) for å koordinere kryssingen. Selve kryssingen gikk utrolig greit. Utpå kvelden løyet vinden noe og vi hadde en fin vind gjennom hele natten. Vi prøvde å ta oss en lur på skift, men det var nok ingen som sov noe denne første natten. På morgenkvisten hadde vinden dreiet litt, og vi heiste fokka. Gikk med denne seilføringen til vi kom til innseilingen til Den Helder. Herfra gikk vi for motor, og vi kom inn til Den Helder kl. 10:45. Da ble det frokost med egg og bacon, og etter dette tok vi oss en liten middagslur på 5 timer. Middagen inntok vi på første og beste steak house til finalekampen mellom Tyskland og Spania.  Vi dro rett om bord igjen for å rydde og montere noe utstyr. Tok natt i 2-3 tiden, og alle sov til 7-8 tiden på morgenen.

Kosestund under seilas

Frisk seilas

Roy begynner å bli trøtt

Montering av 220V inverter

Madamen i Den Helder

Den Helder - Stavanger

Pga. feilopplysninger om åpningstiden til nærbutikken måtte vi utsette avgangen fra Den Helder med 4 timer. Trodde vi skulle rekke butikken før den stengte på søndagskvelden, men da den stengte tidligere enn vi fikk opplyst rakk vi det ikke. Mandag morgen kl. 11:45 kastet vi loss etter å ha gjort en oppdatering av hjemmesiden. Vi krysset trafikkseparatssonene uten problem, og vi hadde fin vind hele dagen. Kokken disket opp med Biff, kokt potet og salat til middag. Kokken har nå fått tilbud om fast hyre :-) Utpå kvelden spaknet vinden fullstendig, og vi ble nødt til å ta i bruk motoren. De første 2 dagene ble utrolig fine. Late dager med vinden jevnt inn fra styrbord låring gjorde at det ikke ble behov for de store endringene på seilføringen. Vi hadde platformer og båter rundt oss nesten hele tiden, så vi følte oss nesten snytt for ensomheten som man kan oppleve så langt til havs. Vi seilte så vidt østom de danske plattformene Halfdan A og Nini før vi dreide litt vestover igjen. Den 3de dagen dreide vinden fra SV til Ø, og det blåste opp. Vi entret norsk sone kl. 03:40 natt til onsdag. Vinden ble bare sterkere og sterkere utover dagen, og når vi seilte over Egersundsbanken blåste det jevnt 24 - 28 knop fra øst. Bølgehøyden var da på 4 - 5 meter med maks høyde som oversteg dette. Det ble litt slitsomt å hele tiden måtte være i bevegelse for å holde seg på plass. I hvertfall jeg kommer til å ha litt gangsperr etter denne dagen. Madamen håndterte dette været utrolig bra, og det gjorde mannskapet også selv om det ble litt slitsomt. Båten har vist seg som veldig sjødyktig, og når hun får redusert seilføring oppfører hun seg utrolig bra i mye vær. Det var allikevel utrolig deilig da vi kom litt oppunder land, og bølgehøyden minket betraktelig. Etterhvert løyet også vinden og vi fikk en silkeseilas inn til Stavanger. Kl. 00:20 natt til torsdag den 3. juli var vi ferdig fortøyd i Børevigå gjestehavn i Stavnger. Kokken disket opp med pasta og vin, og det var på en måte godt å være fremme i Stavanger selv om det også var vemodig. Kokken og matrosen bestilte flybiletter hjem, og dette ble den siste kvelden med dette mannskapet. Vi hadde bestemt oss for å oppdatere hjemmesiden, men mannskapet sovnet foran PC'en og vi bestemte oss til å utsette dette til morgenen etter. Motoren har til nå gått 30,2 timer inkludert testkjøring fra fabrikken, og vi har brukt 1/4 tank med diesel, så det har vært mye seiling. Fra Den Helder til Stavanger er det ca. 390 NM. På denne strekningen har vi brukt nøyaktig 60,5 timer, noe som gir en snittfart på 6,5 knop på hele overfarten. I realiteten er jo denne hastigheten mye større hvis vi regner faktisk seilt distanse. Vi ankom Stavanger 1 døgn tidligere enn planlagt, men det er jo ikke så lett å planlegge hvilken vind man får. Selv om det ble mye god mat og gode franske oster, bukket matrosen til slutt under og spurte så fint om han kunne få en brødskive uten ost... bare med skinke. I dag mønstrer kokken og matrosen av, og f.o.m. i morgen vil Madamen ha nytt mannskap.

Kokken og matrosen koser seg på fordekket

Kokken disker opp med biff

En liten cowboy-strekk

Solnedgang i Nordsjøen

En due benyttet dekket vårt for å hvile seg ut natten over

Frisk seilas

Endelig mobilforhold igjen

Ferdig fortøyd i Stavanger

Stavanger - Sagvåg, Stord

Fra torsdag til fredag var jeg alene i båten. Litt merkelig å sitte ombord og kjenne stillheten, men det var litt godt å kunne fordøye litt av opplevelsene så langt. Fredag i 3-tiden mønstret Wenche (madamen) og svigermor på. Fredag og lørdag gikk med til feriering i Stavanger, som er en utrolig kjekk by. Riktignok synes jeg Børevigå gjestehavn var noe dyr.

Søndag morgen kl.09:15 gikk vi fra Stavanger. Vi kom til Haugesund ca. kl. 15, og stoppet opp for en matbit. Haugesund har litt dårlig med kaiplass for fritidsbåter, og nok en gang ble vi liggende utenpå sorte dekk som satte flekker på båten. Det samme hendte oss i fjor, og jeg må innrømme at Haugesund blir en liten nedtur etter Stavanger. Vi gikk fra Haugesund igjen i 17-tiden, og kom frem til Sagvåg på Stord kl. 21:15. Vi hadde varierende og til tider litt lite vind på turen, så fra Haugesund og nordover hadde vi også motoren i gang. Sågvåg viste seg å være et utrolig lun og fin havn, og vi fikk plass utenpå en First 31,7 da det var litt mye båt langs med kaien. Den nye kokken disket opp med en pasta carbonara og litt rødvin. Etter en lang dag i mye frisk luf og en bedre middag, ble veien kort til køya. I morgen setter vi kursen for Bergen.

Det nye mannskapet

 

Sagvåg - Bergen

Etter en god natts søvn i Sagvåg kastet vi loss kl. 10:20 med kurs for Bergen. Turen nordover ga oss sterkt varierende vind fra øst. Det ble mye opp og ned med seilene og en del motorkjøring innimellom. Fikk noen vindkast som gjorde svigermor noe betenkt, men det gikk i grunnen veldig bra. Vi ankom Bergen kl. 19:15 og fikk ligge helt inne ved fisketorget, utenpå en helt ny Hunter 36 på tur til Hitra. Etter at vi var vel fortøyd tok vi oss en tur på restauranten "Enhjørningen". Vi hadde vært der en gang tidligere, og visste godt at dette var en god men dyr restaurant. Nok en gang fikk vi oss en kjempefin opplevelse, og det er i hvertfall ikke siste gangen vi drar innom der. Etter middagen dro vi ombord, og etter en liten kaffe avec var de fleste klar for køya. I morgen vil vi se oss litt rundt i byen, og handle noe småtterier til båten. Planen nå er at vi drar videre på onsdag morgen.

Finnes ikke dårlig vær…….

 

Strek i regningen

Tirsdagen benyttet vi til å være turister i Bergen. Både Fløyen og akvariet ble besøkt, men vi benyttet også mye tid på bare å rusle rundt og se på livet. Fisketorget er jo en opplevelse i seg selv på denne årstiden. Jeg kan ikke annet enn å si meg imponert. På kvelden fikk vi besøk av Øygardværingene, og det ble som vanlig en koselig kveld.

Tirsdag kveld fikk vi melding fra importøren om at det kunne være en produksjonsfeil på en dings på styringen vår. Det var viktig at vi ikke gikk videre før dette var avklart. Instruksjoner ble oversendt fra Heitmann på e-mail, og jeg tok en titt på dingsen. Her var det en kneplate som skulle være sveist på 3 sider, men det var blitt levert flere hvor det var sveist bare på to sider, og disse hadde det vært en del havari på. Selvfølgelig var det bare sveist på to sider på den som var montert ombord hos oss. Dermed fikk vi seilingsforbud, og vi er nå strandet i Bergen. I løpet av dagen har det vært en del avklaringsmøter hos Jeanneau i Frankrike, og de gjør nå så godt de kan for å få rettet opp i problemet. Ny dings blir sendt fra Frankrike i morgen tidlig, og vi håper nå at den kan være her i Bergen i løpet av fredag. Jeg skulle ha vært på jobb på mandag, men vi får se om dette blir mulig. Blir problemet fikset på fredag så er det jo ikke umulig heller. I mellomtiden er det bare å prøve å gjøre det beste ut av situasjonen. Heldigvis så blir det tatt tak i problemet før vi opplever et havari på roret. Det hadde jo vært utrolig kjedelig å ligge midt ute i Nordsjøen uten styring.

Bergen på sitt beste

Fisketorget sett fra Madamen

 

Klar igjen

Bergen viste seg fra sin beste side mens vi var strandet her. Kjempefint vær og fasinerende folkeliv. Vi fant etter hvert ut at byen har utrolig mange gode restauranter, og uansett hvor vi inntok middagen var servicen upåklagelig. Av de negative tingene med Bergen kan vi trekke frem gjestehavnen, hvor tilgang på landstrøm var fraværende. Ikke var det flytebrygger tilgjengelig heller, bare betongbrygger med bildekk som fendere. Dusjfasiliteter skulle det visstnok være her, men vi fant ikke ut hvor disse var. Tilfeldighetene ville ha det til at en utskremt representant fra BA (Bergens Avis) var nede i gjestehavnen for å lodde stemningen, og da fikk kapteinen uttrykt sin mening om fasilitetene. Dette kom forøvrig på trykk med bilde i fredagsutgaven av BA. Er i grunnen fornøyd med det 

Fisketorget i Bergen

Bergen havn

På torsdagen ble vi invitert av Øygardsværingene til Sotra på grilling. Alltid koselig med slike invitasjoner. Etter at grillmaten var fortært ble det sightseeing i Øygarden, og her fikk vi inspisere tomten hvor det nye huset skal stå. Dette syntes vi var veldig kjekt.

Grillsjefen når akkurat ned…..

Her skal inngangsdøren være forklarer den vordende huseier 

Dingsen som skulle byttes ut på styringen vår ble sendt fra Frankrike på onsdag kveld/torsdag morgen, og ankom Bergen fredag morgen. Posten brukte riktignok mesteparten av dagen for å få denne fraktet ut til Florvåg på Askøy som vi hadde forflyttet oss til i løpet av fredag formiddag. Marineservice Vest ytte suveren service og fikk byttet dingsen i løpet av fredag kveld. Dette var vi kjempefornøyd med, og vi er nå klar for å dra videre igjen. Planen nå er å dra tidlig lørdag morgen. Vi må nok ta litt lengre etapper enn planlagt for å ta igjen noe av det tapte, og vi satser på å være i Molde tidlig i neste uke.

Den berømte dingsen

Mens vi lå i Florvåg og ventet på dingsen vår, fant Wenche ut at hun måtte ta turen til butikken som lå på andre siden av vågen. Nå hører det også med til historien at det hadde blitt et sabla regnvær. Wenche kledde godt på seg med regnklær etter alle kunstens regler. Lommebok og mobiltelefon ble pakket inn i plast og puttet ned i ryggsekken. Disse tiltakene var tydeligvis ikke gode nok, for da hun kom frem lå mobiltelefonen og svømte sammen med hundrelappene.... Posen burde nok ha vært knytt igjen, for slik som det ser ut nå, er Wenche uten mobiltelefon.... Så om noen ikke får svar på et anrop eller en melding, så er nok dette grunnen 

Ut på tur….

Florvåg, Askøy - Florø

Vi gikk fra Florvåg tidlig lørdag morgen (08:25) med tanke på at vi ønsket å få unnagjort en lang etappe. Værmeldingene spådde skiftende vær med kraftige regnbyger og frisk bris fra nord, så vi var forberedt på at dette skulle bli en fuktig tur. Nå var det ikke helt slik det ble, for vi seilte i strålende solskinn og liten bris så og si fra begynnelse til slutt. Vinden økte riktignok noe da vi nærmet oss Florø, men ikke mer enn at det ble en behagelig seilvind. Nå skal det sies at det ble mest motorkjøring på oss på denne etappen. Vinden kom rett forfra, og i stedet for å krysse oss nordover valgte vi å gå for motor for å spare tid.

Wenche pakker sammen storseilet

Vi sveipet innom Bulandet på Askvoll for å se om det var mulig å få seg en skvett diesel, men der var det stengt for dagen. Dette så i grunnen ut som et koselig sted, og det er godt mulig vi stikker innom her ved en annen anledning. Vi tømte 40 l diesel, som vi hadde på 2 reservekanner, på tanken og dro videre.

Nakent landskap på Ytre Sula i Sogn og Fjordane

Da vi var et par timer unna Florø begynte vi å bli litt lysten på å finne oss en havn å ta kvelden i. I båtmagasinets "Norske Gjestehavner" fant vi en havn som hette Tansøy gjestebrygge på Askrova, en drøy time sør for Florø. Vi seilte innom der, men forholdene var dårlige og ikke egnet for en båt som oss så vi så ikke noen annen løsning enn å gå til Florø. Vi var ferdig fortøyd i Florø kl 00:00. Wenche disket opp med en pasta, og med et par glass rødvin på toppen var vi glad for at køya var så nær som den var. Søndag går ferden over Statt, og værmeldingene er rimelig bra for denne etappen.

Florø - Fosnavåg

Dagen startet litt brått men sent. Nabobåten startet opp i "porkotten" for å dra tilbake til Oslo. Tilfeldighetene ville ha det til at vi var fastknytt til nettopp denne båten, og da måtte kapteinen opp for å se til at alt gikk greitt for seg.

Vi kastet loss klokken 11:30 og sveipet innom dieselfyllingen. Vi forlot Florø havn kl. 12:15. Kursen ble satt rett til havs, og vi valgte å gå på utsiden av Bremangerlandet, Måløy og Stad. I begynnelsen hadde vi frisk bris fra nord. Denne vinden passet dårlig med retningen vi skulle seile så det ble mye motorkjøring. Etter hvert løyet vinden og dreide mot sør, og det hjalp oss i grunnen veldig lite.

Vi kom frem til Fosnavåg kl. 22:00 og da disket kokken opp med gode retter som passet oss bra. Pasta og rødvin en en suveren kombinasjon 

Kapteinen på rett plass

Stattlandet

Hele mannskapet samlet foran kamera

Fosnavåg - Molde

Det ble litt sent på mandagen før vi kom oss avgårde, og klokken var vel ca. 2 før vi var på vei. Værmeldingen varslet stiv til sterk kuling ved Statt, så vi syntes det var en fin dag å gå ut i havet  Vi gikk ut ved Runde og passerte det kjente fuglefjellet på nært hold. Utrolig fasinerende å se det, og vi var enig om at det var lurt av oss å ta turen ut i havet.

Fuglefjellet ved Runde

Etter litt klønerier før vi fikk opp seilene la vi kursen vestenfor alle øyene som ligger på rekke og rad nordover. Med en kuling bakfra gikk det ganske fort nordover, og vi lå jevnt på drøyt 8 knop. Det ble i grunnen en lærerik dag, og mannskapet storkoste seg. Da det var på tide å legge kursen østover valgte vi å gå inn mellom Flemsøya og Fjørtofta. Det ble en ganske aktiv dag til sjøs, og vi fant ut at vi skulle ta natten i gjestehavnen i Midsund. Slitne og førnøyde var vi da vi tok kvelden.

Tirsdag morgen våknet vi av at båten ristet og det ulte i riggen. Vi konstaterte kjapt at vi skulle drøye det litt før vi dro videre innover til Molde. I løpet av dagen kom også det gamle mannskapet med familie innom for å kikke litt på båten. Da klokken passerte 5 fant vi ut at det hadde løyet såpass at det gikk an å tusle seg innover til Molde. Turen innover til Molde gikk utrolig fint, og vi gikk med spridde seil nesten hele veien. På kaien i Molde sto mottakskommiteen klar. Det gikk ganske lenge før vi gikk på land, og det var egentlig litt vemodig å legge fra seg Madamen. I natt har vi planlagt å sove hjemme, men jeg er litt usikker på om vi får sove like godt hjemme som vi gjorde om bord.

Regnbue over Tautraholmene

Oppsummering

Å hente ny seilbåt i Frankrike krever mye planlegging, men tar man sikkerheten på alvor er mye gjort. Seilbåter i denne størrelsen er konstruert for å tåle havseilas og dårlig vær, men det er viktig å ha tenkt gjennom hva man skal gjøre, og hva man trenger av utstyr dersom det mot formodning skulle gå galt. Det er også veldig greit å holde seg oppdatert på hva som forventes av vær på den ruten man har lagt opp selv om man seiler på sommertid. For meg var det ikke tanken på mye vind og mye sjø som var mest skremmende. Det jeg fryktet mest var vindstille og tåke i de områdene som var mest trafikkert. Her er det ikke langt i mellom båtene, og det hadde ikke vært bare enkelt å krysse disse sonene for lille oss. Radar hadde vært kjekt å ha med tanke på en slik situasjon, men utstyrslisten kunne dessverre ikke bli like lang som det jeg ønsket den.

Firmaet som rigget og utrustet båten i Dunkerque gjorde en kjempebra jobb. Vi fant ingen ting å utsette på det arbeidet som de hadde gjort. Jeg hadde på forhånd bestilt en del ekstra utstyr fra de som redningsflåte, radarreflektor, redningsvester osv. Til min positive overraskelse hadde de også montert alt utstyret om bord før jeg overtok båten. De hadde ikke tatt noe ekstra betaling for dette. Tvert i mot så fikk jeg 10 % rabatt på alt bortsett fra flåten. Hadde jeg visst dette ville jeg nok ha bestilt enda mer utstyr fra dette firmaet. Jeg må også nevne at båtens navn og hjemmehavn var satt på båten før jeg overtok den. Dette var veldig fint gjort så det navneskiltet som jeg hadde med hjemmefra ble tatt med tilbake ubrukt.

Mannskapet var noe som jeg hadde helt klare formeninger om. Dette måtte bestå av personer som jeg kjente, som var sjøvante, som kunne samarbeide godt, som kunne tåle lengre perioder med lite søvn, og som jeg kunne stole 100 % på. Jeg var så heldig å få med meg de 2 personene som jeg absolutt samarbeider best med, og som jeg stoler helt og holdent på. Roy Heggdal mønstret på som kokk, og Otto Hole mønstret på som matros og 1ste styrmann. Jeg kunne faktisk ikke ha fått bedre mannskap om jeg kunne velge fritt. Nå var riktignok ingen av oss spesielt seilvant, men alle var skikkelig sjøvant, og det var det viktigste.

Vårt rutevalg er ikke det mest typiske, og jeg fikk et inntrykk av at enkelte mener at det er galskap å gå rett over Nordsjøen fra Den Helder til Stavanger. For oss ble dette det eneste fornuftige valget. Vi hadde begrenset med tid, og det utelukket muligheten til å følge fjæra hele veien hjem. Kysten av Tyskland og spesielt Danmark gir falsk trygghet da det vil bli problemer med å gå i havn ved dårlig vær pga. vanndybde og strømforhold. Jeg tror at enkelte frykter det å ikke se land. Sannheten er at man aldri er alene i Nordsjøen. Det er mye trafikk av større og mindre måter samtidig som det er tett mellom plattformene. Dette medfører at hjelpen aldri er langt unna om det skulle bli behov for det.

Seilasen fra Dunkerque til Den Helder foregikk i områder med uvante dybder for oss nordmenn. Her er det også mye strøm og mye trafikk av store skip. Vi valgte å gå fra Dunkerque ved flo sjø. Da fikk vi medstrøm på opp til 3 knop på det meste, og innen strømmen snudde var vi kommet såpass langt ut at det var begrenset hvor mye vi ble påvirket av denne. Jeg var på forhånd noe skeptisk til den store forskjellen på flo og fjære og den strømmen som dette ville medføre, men jeg må innrømme at dette gikk mye greiere enn det jeg fryktet. Kryssingen av innløpet til Europort var også noe som jeg var skeptisk til. Her måtte vi kontakte kontrolltårnet for å få tillatelse til å krysse innløpet, og man har jo hørt historier om hvor vanskelig dette kan være. Også her var vi utrolig heldig, og fikk krysse over etter bare å ha ventet på 2 containerskip.

Seilasen over Nordsjøen er noe av det jeg vil huske aller best. Vi hadde vinden inn på skrå bakfra helt fra Den Helder til Stavanger, og det var ikke så ofte at det ble gjort justeringer på seilføringen. Det var solfylte dager hvor vi koste oss skikkelig. Siste dagen fikk vi ruskevær, og spesielt over Egersundsbanken ble det mye vind og mye sjø. Dette var noe vi viste ville komme før vi dro fra Den Helder. Det gikk veldig greit, men det blir utrolig slitsomt over lengre tid. Er det noe jeg ville ha gjort annerledes her, så måtte det være å smøre matpakker før været satte inn. Det var jo ikke så enkelt å ordne mat i 4-5 meters bølgehøyde.

Totalt seilt distanse ble 915 NM, og det gikk nøyaktig 3 uker fra vi reiste hjemmefra til vi var tilbake igjen. Vi lå 2 hele dager i Stavanger, og 4 hele dager i Bergen av forskjellige årsaker. Vi brukte 1 lang dag på å klargjøre båten og proviantere før vi dro fra Dunkerque, men det hadde nok ikke skadet om vi hadde tatt oss tid til 2 dager.

Vi tok oss god tid til å gå skikkelig over båten før vi dro fra Dunkerque. Spesielt skroggjennomføringer, stag og rigg osv. ble inspisert nøye med tanke på de påkjenningene som kunne oppstå. Ingen kritiske feil eller mangler ble påvist, men vi påpekte bl.a. noen kosmetiske avvik som ikke burde være der. Underveis oppdaget vi også flere lekkasjer rundt vinduer og innfesting av sparkelist og mastestag. Dette er jo ikke kritiske feil, men lekkasjen ved midtskips halegatt på BB side førte til at kontrollpanelet for strøm ble fylt med sjøvann og sluttet etter hvert å virke. Det er litt skuffende at en ny båt i denne klassen skal inneholde slike feil og mangler, men den norske importøren gjør en god jobb for å rette opp igjen feilene som blir funnet. Det er tydelig at det er en kvalitetsforskjell på masseproduserte båter og skikkelig håndverk, men der ligger også en vesentlig prisforskjell og man må nok innfinne seg med at man stort sett får det man betaler for.

Alt i alt synes jeg at vi har fått en fin båt som fungerer bra til oss. Båten seiler bra, og størrelsen virker perfekt. Ikke større enn at den er letthåndterlig, og det går greit å finne bryggeplass til den. Det store toalettrommet, 2 lugarer, skikkelig bysse og god tank kapasitet gjør båten til en skikkelig hytte på sjøen. Det som plager mest i så måte er kapasiteten på batteriene (eller forbruket av strøm). Ved normal bruk holder batteriene knapt ett døgn, og det er for lite synes vi, så vi kommer nok til å se på alternative strømkilder som solcellepanel og eventuelt vindgenerator etter hvert. Vi kommer nok til å ha denne båten i lang tid så det blir nok ett og annet ekstrautstyr som blir montert etter hvert.

Så kommer spørsmålet: er det noe jeg hadde ville gjort annerledes ved denne turen? Tja, det er da alltids noe man kunne gjort bedre. I dag vet jeg at jeg burde ha satt på noen ekstra kryss på utstyrslisten. Cockpitkalesje har havnet ganske høyt opp på ønskelisten, og det blir jo litt dyrere å etterbestille slikt i stedet for å få det montert før levering. Bunnsmøring tenkte jeg å ta selv til våren, men når jeg ser hvor godt det gror på skroget så kommer jeg nok til å gjøre det nå til høsten. Det hadde nok vært fornuftig å få det også gjort fra fabrikk selv om det var rådyrt. Hvis jeg kunne gjøre turen opp igjen ville jeg også ha satt av mer tid slik at vi også kunne ha fått sett oss litt mer omkring. Tatt det litt mer som en ferie i stedet for bare transport. Valg av overleveringssted, rutevalg og mannskap er jeg skikkelig godt fornøyd med, og her ville jeg ikke ha endret på en ting om jeg kunne. Jeg er også godt fornøyd med de utstyrsinnkjøpene jeg gjorde på egenhånd. Å kjøpe elektronikk fra USA var billig sammenlignet med Europa, og jeg sparte en del tusenlapper på å bruke litt tid på dette. Jeg kikket litt på prisene i bl.a. Frankrike, men der var prisene på elektronikk en god del høyere enn her i Norge.

Oppsummert har vi fått en kjekk båt, som vil bli mye brukt, og en uforglemmelig tur som vil være et høydepunkt i lang tid.